Small Moves with Big Impact

Polyclinic Madison Center Addition and Ground Floor Interiors

Seattle, WA

Simple Program, Well Executed

A small addition is designed to blend seamlessly with the existing tower exterior and bridge an eight-foot grade drop to enable easy patient access. A long hallway that links the entry with the main lobby was transformed into an art gallery with city views.

Elevating Spirits

With its sophisticated and inviting selection of finishes and furniture, the main lobby and circulation areas are more than just distances to traverse on the way to the doctor’s office. Patients tend to linger in this vibrant space as they enjoy a cup of coffee and take a minute to decompress.

Enhancing an Urban Gateway

The original concept for the tower included creating a gateway to First Hill neighborhood. The interior design of the ground floor reinforces and energizes this prominent corner by amplifying interior activity, introducing visible art and adding retail presence.

Related Projects